Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΕΣΠΕΡΙΔΑ – ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΙΓΙΣ


Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στις 19:00 το Ανεξάρτητο Ίδρυμα Γεωπολιτικών και Ιστορικών Σπουδών (ΑΙΓΙΣ) και οι εκδόσεις «Τρίμορφος», πραγματοποίησαν υπό τον γενικό τίτλο «Το Βιβλίο είναι το Ξίφος του Πνεύματος», εσπερίδα βιβλιοπαρούσιασης τριών νέων βιβλίων:



 
  • Ιντρίς Σαχ «Μυστικές εταιρείες - Χθες και σήμερα»
  • Γεωργίου Λιναρδή «Ανατομία της εξωτερικής πολιτικής και Γεωπολιτικής της μεταοθωμανικής Τουρκίας»
  • Ιουλίου Έβόλα «Εξέγερση ενάντια στο σύγχρονο κόσμο»


Την εισαγωγή της εκδηλώσεως, που έτυχε μαζικής προσέλευσης κόσμου,  πραγματοποίησε ο επιμελητής των εκδόσεων «Τρίμορφος», ο Συναγωνιστής Θωμάς Κοσμάς, ο οποίος παρουσίασε το γλαφυρό και διαφωτιστικό πόνημα του Idries Shah  «Μυστικές Εταιρείες - Χθες και Σήμερα», που πραγματεύεται με επαρκέστατο υλικό πρωτογενούς πληροφόρησης, το ευρύ και πολυεπίπεδο φάσμα των τελετουργικών πρακτικών και των πεποιθήσεων των μυστικών εταιρειών. Στο βιβλίο του Αφγανού στοχαστή προσεγγίζεται με σαφήνεια και  ακριβολογία το παλαιότατο φαινόμενο των μυστικών εταιρειών και λατρειών, καθώς και των εμφανών ή συγκαλυμένων διαχρονικών επιπτώσεων που επέφεραν αυτές στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, στην Ευρώπη, την Μέση και Άπω Ανατολή, καθώς και στην Αμερική.

Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Συναγωνιστής Γεώργιος Λιναρδής,  που παρουσίασε την ενδελεχή και ιδιαίτερα διαφωτιστική μελέτη του περί της σύγχρονης γεωπολιτικής της Τουρκίας με τον τίτλο «Ανατομία της εξωτερικής πολιτικής και Γεωπολιτικής της μεταοθωμανικής Τουρκίας», εντός της οποίας παρουσιάζεται με ακριβολόγο σαφήνεια η εξελισσόμενη συνέπεια της γεωστρατηγικής, αλλά και της γεωπολιτικής της γείτονος (ήδη εχούσης ρόλο «περιφερειακής δυνάμεως» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, από το Αιγαίο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ), όπως αυτή χαράχθηκε από τον δαιμόνιο ανθέλληνα διπλωμάτη Νοχάτ Ερίμ.

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Συναγωνιστής Αθανάσιος Κωνσταντίνου, εκ μέρους του ΑΙΓΙΣ, ο οποίος παρουσίασε τον πρώτο τόμο της μετάφρασης του σπουδαιοτάτου magnus opus του τιτάνιου μυστικιστή διανοητή και φιλοσόφου Ιουλίου Έβολα «Εξέγερση ενάντια στον σύγχρονο κόσμο». Το έργο αυτό αποτελεί την σύνοψη της θεμελιώδους αντίληψης του διάσημου φιλοσόφου και μπορεί να θεωρηθεί ένα είδος ουσιαστικού κατευθυντήριου ιδεολογικού γμώμονα των πάσης φύσεως αντιστεκομένων ενάντια στην σύγχρονη παρακμιακή πορεία της παγκοσμιοποίησης, που κατατρώγει τις σάρκες των κοινωνιών, διαλύοντας  την ιδιοσυστασία των λαών και διαστρέφοντας την αλήθεια. Η αρχέγονη Παράδοση και το λαμπρό «Ηρωικό πνεύμα» αποτελούν το ύστατο ανάχωμα ενάντια στον υλόφρονα νεωτερικό εκφυλισμό της Ηπείρου μας και των λαών της, αλλά και στην δόλια επιβολή της αποϊεροποίησης του συγχρόνου κόσμου, όπως επέβαλε ο κτηνώδης υλισμός, (οικουμενιστικός- καπιταλιστικός και  διεθνιστικός –κομμουνιστικός).

Την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου και Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος που  έλαβε  επιμυθιακά τον λόγο,  αναφέροντας  ότι στους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Χρυσή Αυγή στους υποψηφίους της, είναι να μην είναι μέλη μυστικών εταιρειών, καθώς αυτές  αντιμάχονται συστηματικώς την Πατρίδα και την Πίστη μας. Επίσης επεσήμανε την ανάγκη ευρείας ιδεολογικοπολιτικής μελέτης που αποτελεί καθήκον κάθε Εθνικιστή. Σχολιάζοντας την ζοφερή περί τα Εθνικά ζητήματα επικαιρότητα, εστίασε στην ψοφοδεή πολιτική της μεταπολιτευτικής Ελλάδος, η οποία έρχεται σε πλήρη ρήξη με τα Εθνικά  όνειρα, αλλά και με την ανζήτηση μίας ισχυρής Ελλάδας, η οποία δεν θα καταστεί δουλικός υποτακτικός και δορυφόρος της Τουρκίας.

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έκλεισε την βραχεία ομιλία του τονίζοντας ότι πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως  ο δύσμοιρος τόπος ταλανίζεται πολύτροπα από τους εθνοπροδότες και τους απατεώνες υποτακτικούς τους και οι όποιες αποκαλύψεις της αλήθειας, προφανώς ενδυναμώνουν την Χρυσή Αυγή και δημιουργούν πανικό στους δημοσιογραφούντες, κατ’ επάγγελμα εντολοδόχους του Καθεστώτος.